travico.fi

Flokatut Flotex-lattiat

Ei vinyylimatto, eikä kokolattiamatto, vaan Flotex. Hightech-tekstiili mattona ja laattana.

Flokattu Flotex-lattianpäällyste on ainutlaatuinen lattianpäällyste, jossa yhdistyvät vinyylilattian kulutuskestävyys ja tekstiililattian laadukkuus, lämpö sekä mukavuus. Erinomainen kulutuskestävyys ja helppo puhdistettavuus johtuvat Flotexin valmistusmenetelmästä, elektrostaattisesta flokkauksesta sekä käytetyistä materiaaleista.

Noin 80 miljoonaa nylon 6.6. -kuitua lukitaan molekyylisidoksella vedenkestävään Infratec-vinyylipohjaan. Kun mietit, valitako kova lattianpäällyste, kokolattiamatto tai tekstiililaatta – valitse Flotex. Flotexia on saatavana sekä rullina (200 cm) että laattoina (50x50 cm ja erikoistilauksesta myös 60x60 cm ja 100x100 cm).

 • ftalaattivapaa    
 • vaimentaa melua                                                                                 
 • kestävä
 • yksilölliset ja edustavat lattiat
 • helppo asentaa
 • pysyvästi antistaattinen
 • paljon kuosi- ja värivaihtoehtoja. Vision mallistossa yli 600 vaihtoehtoa + omat värit ja kuosit.
 • turvallinen (R13) ja vähentää pintojen heijastuksia
 • hygieeninen
 • kotimainen M1-päästöluokitus, Britannian allergialiiton suosittelema (BAA)
 • Flotex matot ainutlaatuisella Zero emission nollapäästöluokituksella (C/L mallistot)
 • paloluokka Bfl-s1

Lattiaan kulkeutuu allergeeneja ja epäpuhtauksia muualta. Siksi lattian tulee olla helposti puhdistettavissa. Flotexilla on positiivinen vaikutus allergikkojen elämään, eikä vähiten sen johdosta, että säännöllinen imurointi poistaa siitä kaksi kertaa enemmän allergeeneja kuin perinteisistä tekstiililaatoista ja -matoista. Tämän ansiosta Flotexilla on Britannian allergialiiton tieteellisiin tutkimuksiin perustuva hyväksyntämerkki. Flotexin rakenne ei sisällä likaa, allergeeneja ja epäpuhtauksia piilottavia ja vaikeammin puhdistettavia silmukkarakenteita ja tekstiilipinta on puhdistettavissa pohjarakennetta myöten. Perustahrat lähtevät Flotexista pois usein pelkällä vedellä ja mikrokuituliinalla.

Katso esittelyvideo Flotexin puhdistettavuudesta

Katso esittelyvideo Flotexin tahranpoistosta

Käyttökohteita ovat mm. koulut, oppilaitokset, yliopistot, toimistot, virastot, kirjastot, suksi- ja välinevuokraamot, vapaa-ajan tilat, hotellit, ravintolat, kerrostalojen portaikot, päiväkodit, hoivakohteet ja muut terveydenhuollon tilat. Flotexin käyttökohteet ovat lähes rajattomat ja ensimmäiset Flotex-kohteet Suomessa on toteutettu jo lähes 30 vuotta sitten.

Rukalla ja Vuokatin Aatelissa Flotexia on mm. välinevuokraamossa, ravintola- ja käytävätiloissa sekä hotellihuoneissa. Käyttäjien kokemuksiin voit tutustua tästä.

Hygieeninen ja vesipestävä Flotex on valittu useiden koulujen ja oppimisympäristöjen ääntävaimentavaksi lattiapinnaksi ja Flotex valitiin myös Joensuun Rantakylän koulun lattiamateriaaliksi.  Helsingin Sanomien "Tällainen on tulevaisuuden koulu" artikkeliin voit tutustua tästä. 

Uusi Flotex Acoustic Plus -laatta - ääntävaimentavalla polyesterfleece tekstiilipohjalla

Flotex Acoustic Plus laatta on suunniteltu tiloihin joissa vaaditaan mahdollisimman hyviä akustisia ominaisuuksia, mutta lattian tulee olla myös erittäin hygieeninen ja helposti puhdistettavissa (esim. koulut, oppimisympäristöt jne.). Acoustic Plus laatoissa on 85 % kierrätystekstiileitä sisältävä polyesterfleece tekstiilipohja. Lisätietoja Travico Oy:n projektimyynnistä.  

Kestävän kehityksen mallisto

Flotexissa on kaksi erillistä lasikuitukerrosta, jotka varmistavat hyvän mittapysyvyyden ja laadukkaan tuotteen. Päästöjä ja jätettä ei synny. Flotex perustuu nylon 6.6 -kuituihin; kaikki Flotex-kuosit painetaan vesipohjaisilla painoväreillä. Ainoa käytettävä “kemiallinen” prosessi on kuumahöyrykäsittely värien pysyvyyden varmistamiseksi. Valmistuksessa käytetyt koneet käyvät vihreällä sähköllä; jätteet minimoidaan ja kierrätetään lisäksi takaisin tuotteeseen. Flotexissa hyödynnetään myös muiden Forbon tuotantolaitosten kierrätysmateriaalia, jotta ne saadaan muutettua takaisin tuotteiksi.

Kierrätysmateriaalin osuus Flotexin pohjamateriaalissa on tuotteesta riippuen jopa 59 % (Acoustic Plus laatoissa 85%). Flotexin käytön todellinen hyöty on tuotteen erinomainen suorituskyky, elinikä ylittää tavalliset tekstiilit jopa kuusinkertaisesti. 

 

Flotex kouluissa

Flotex-referenssejä

Flotex-esittelyvideo

Miksi valita flokattu Flotex -lattia!

UUSI Flotex Planks 2.0 -laattamallisto

Lisätietoja Flotex matto- ja laattamallistoista alla.  

 

 

Planks laatat 25x100 cm

Hienostunut ja tyylikäs Flotex Planks mallisto. Laattojen koko 25x100 cm.

Color laatat 50x50 cm ja 25x100 cm

Flotex Colour -mallistossa on neljä kuosia Metro, Penang, Calgary ja Canyon. Kaikki värit ovat saatavilla 50x50 cm laattoina ja osa myös 25x100 cm koossa.

Linear laatat 50x50 cm

Flotex Linear -mallisto tarjoaa laajan valikoiman sekä klassisia että moderneja viivakuoseja. Mallisto koostuu viidestä kuosista: Integrity2, complexity, stratus, cirrus ja pinstripe.

Kohokuvioidut Cityscape laatat 25x50 cm ja 50x50 cm

Uusi kolmiulotteinen "kohokuvioitu" Flotex laattamallisto. Laattojen koko 50x50 cm ja 25x50 cm.

Kohokuvioidut Organic ja Glass laatat 50x50 cm

Flotex Metro mallisto sisältää useita värejä jotka ovat saatavilla myös kohokuvioituina Organic ja Glass kuoseilla.

Color matot 200 cm

Flotex Colour -mallisto koostuu neljästä kuosista: Metro, Calgary, Penang ja Canyon. Ilman kuvionkohdistusta olevat kuosit on saatavana sekä mattona että laattana.

Planks 2.0 laatat 25x100 cm (2021)

Uudessa Planks 2.0 mallistossa on yksitoista kuosia, jotka soveltuvat moniin eri kohteisiin.

by Philippe Starck matot 200 cm

Philippe Starck suunnitteli malliston, joka koostuu kolmesta järjestelmästä, Vortex, Artist ja Twilight. Jokaisessa niistä on neljä erillistä osaa, joiden avulla voit luoda kuoseja, jotka mukautuvat tarpeisiisi ja mieltymyksiisi.

Vision matot 200 cm

Flotex Vision tarjoaa ainutlaatuisen yli 600 erillistä vaihtoehtoa sisältävän digitaalisen malliston. Myös halutut värisävyt ja -yhdistelmät on mahdollista toteuttaa.

Sottsass matot 200 cm

Flotex Sottsass -mallisto on toteutettu yhteistyössä italialaisen design-toimiston kanssa.

Tibor matot 200 cm

Tibor mallisto sisältää mm. kuvioita Tibor Reichin 1957 julkaistusta Fotexur mallistosta.

Inspired by Van Gogh matot 200 cm

Suunnittelijamme ovat luoneet 5 lattiakuosia, jotka ovat saaneet innoituksensa Van Goghin kuuluisista maalauksista. Tämä on kunnianosoituksemme Van Goghille ja sen ovat tehneet mahdolliseksi Flotex-lattiapäällysteen ainutlaatuiset ominaisuudet.

by José Medina Galeote matot 200 cm

Espanjalaisen taiteilijan José Medina Galeoten suunnittelema mallisto sisältää kymmenen ainutlaatuista Flotex kuosia.

Mallisto