travico.fi

Flokatut Flotex-lattiat

Ei vinyylimatto, eikä kokolattiamatto, vaan Flotex. Hightech-tekstiili mattona ja laattana.

Flokattu Flotex-lattianpäällyste on ainutlaatuinen lattianpäällyste, jossa yhdistyvät vinyylilattian kulutuskestävyys ja tekstiililattian laadukkuus, lämpö sekä mukavuus. Erinomainen kulutuskestävyys ja helppo puhdistettavuus johtuvat Flotexin valmistusmenetelmästä, elektrostaattisesta flokkauksesta sekä käytetyistä materiaaleista.

Noin 80 miljoonaa nylon 6.6. -kuitua lukitaan molekyylisidoksella vedenkestävään Infratec-vinyylipohjaan. Kun mietit, valitako kova lattianpäällyste, kokolattiamatto tai tekstiililaatta – valitse Flotex. Flotexia on saatavana sekä rullina (200 cm) että laattoina (50x50 cm ja 25x100 cm). Uudet Flotex NEXT matot asennetaan ilman liimaa. 

 • ftalaattivapaa    
 • vaimentaa melua                                                                                 
 • kestävä
 • helppo asentaa
 • pysyvästi antistaattinen
 • paljon kuosi- ja värivaihtoehtoja. Vision mallistossa yli 600 vaihtoehtoa + omat värit ja kuosit.
 • turvallinen (R13) ja vähentää pintojen heijastuksia
 • hygieeninen
 • Eurofins Gold, M1-päästöluokitus, Britannian allergialiiton suosittelema (BAA)
 • Flotex matot ainutlaatuisella Zero emission nollapäästöluokituksella (C/L mallistot)
 • paloluokka Bfl-s1

Lattiaan kulkeutuu allergeeneja ja epäpuhtauksia muualta. Siksi lattian tulee olla helposti puhdistettavissa. Flotexilla on positiivinen vaikutus allergikkojen elämään, eikä vähiten sen johdosta, että säännöllinen imurointi poistaa siitä kaksi kertaa enemmän allergeeneja kuin perinteisistä tekstiililaatoista ja -matoista. Tämän ansiosta Flotexilla on mm. Britannian allergialiiton tieteellisiin tutkimuksiin perustuva hyväksyntämerkki. Flotexin rakenne ei sisällä likaa, allergeeneja ja epäpuhtauksia piilottavia ja vaikeammin puhdistettavia silmukkarakenteita ja tekstiilipinta on puhdistettavissa pohjarakennetta myöten. Perustahrat lähtevät Flotexista pois usein pelkällä vedellä ja mikrokuituliinalla.

Flotex NEXT matto - asennus ilman liimaa

Kukapa ei haluaisi säästää aikaa, rahaa ja vaivaa? Flotex Next on ensimmäinen flokattu tekstiililattianpäällyste, joka voidaan asentaa ilman liimaa myös kovemman kulutuksen tiloihin. Maton asennus on nopeaa ja asennus voidaan tehdä monesti myös vanhan pinnan päälle (tasaiset laattalattiat, vinyylimatot ja -laatat, linoleumi, erilaiset puu- ja levypinnat, massalattiat jne.). Asennus vaatii useimmiten vain hyvin vähän aluslattian valmisteluja ja asennus on yksinkertaista. Liiman levitystä ja kuivumisaikaa ei tarvitse huomioida ja uusi lattia voidaan asentaa nimimaalisin häiriöin tai jopa sulkematta tiloja. Flotex Next lattia on heti käyttövalmis. Lisätietoja asennuksesta ja aluslattiavaatimuksista erillisessä Next asennusohjeessa. Next -rakenne on vakiona Flotex Advance malliston Latitude ja Code matoissa ja niiden minimitilausmäärä on (1 m2/ 200x50 cm). Next rakenne on saatavilla myös kaikkiin Flotexin digiprintattuihin mattoihin ja minimitilausmäärä on silloin 50 m2. Next rakenteella saatavat mallistot on merkitty "myös NEXT" maininnalla. Flotex Next asennusvideo.

Kestävän kehityksen mallisto

Flotexissa on kaksi erillistä lasikuitukerrosta, jotka varmistavat hyvän mittapysyvyyden. Valmistus on hiilineutraalia ja valmistuksesta syntyvät jätteet minimoidaan ja kierrätetään takaisin tuotteeseen. Flotexin värit ja kuviot painetaan vesipohjaisilla painoväreillä ja ainoa käytettävä “kemiallinen” prosessi on kuumahöyrykäsittely värien pysyvyyden varmistamiseksi. Flotexin käytön todellinen hyöty on tuotteen erinomainen suorituskyky. Flotexin käyttöikä on jopa kuusinkertainen verrattuna tavallisiin tekstiililattianpäällysteisiin.  

Laajat käyttökohteet

Käyttökohteita ovat mm. koulut, oppilaitokset, yliopistot, toimistot, virastot, kirjastot, suksi- ja välinevuokraamot, vapaa-ajan tilat, hotellit, ravintolat, kerrostalojen portaikot, päiväkodit, hoivakohteet ja muut terveydenhuollon tilat. Flotexin käyttökohteet ovat lähes rajattomat ja ensimmäiset Flotex-kohteet Suomessa on toteutettu jo lähes 30 vuotta sitten.

Rukalla ja Vuokatin Aatelissa Flotexia on mm. välinevuokraamossa, ravintola- ja käytävätiloissa sekä hotellihuoneissa. Käyttäjien kokemuksiin voit tutustua tästä.

Hygieeninen ja vesipestävä Flotex on valittu useiden koulujen ja oppimisympäristöjen ääntävaimentavaksi lattiapinnaksi ja Flotex valitiin myös Joensuun Rantakylän koulun lattiamateriaaliksi.  Helsingin Sanomien "Tällainen on tulevaisuuden koulu" artikkeliin voit tutustua tästä. 

Flotex-esittelyvideo

Miksi valita flokattu Flotex -lattia!

Katso esittelyvideo Flotexin puhdistettavuudesta

Katso esittelyvideo Flotexin tahranpoistosta

Lisätietoja Flotex matto- ja laattamallistoista alla.  

 

 

Planks laatat 25x100 cm

Hienostunut ja tyylikäs Flotex Planks mallisto. Laattojen koko 25x100 cm.

Colour laatat 50x50 cm

Flotex Colour -mallistossa on kolme kuosia Metro, Penang ja Calgary. Kaikki värit ovat saatavilla 50x50 cm laattoina.

Advance laatat 50x50 cm

Tyylikkäät ja käytännölliset Latitude ja Code kuosit. Kaikki värit ovat saatavilla 50x50 cm laattoina.

Colour matot 200 cm

Flotex Colour -mallisto koostuu kolmesta kuosista: Metro, Calgary ja Penang. Ilman kuvionkohdistusta olevat kuosit on saatavana sekä mattona että laattana.

Advance matot 200 cm (myös NEXT)

Tyylikkäät ja käytännölliset Latitude ja Code kuosit. Malliston matoissa on vakiona NEXT rakenne. Matot voidaan asentaa ilman liimaa tai liimalla.

by Philippe Starck matot 200 cm (myös NEXT)

Philippe Starckin suunnittelema mallisto koostuu kolmesta erilaisesta designista, Vortex, Artist ja Twilight. Jokaisessa niistä on neljä erillistä osaa, joiden avulla voit luoda kuoseja ja niiden yhdistelmiä.

Vision matot 200 cm (myös NEXT)

Flotex Vision tarjoaa ainutlaatuisen yli 600 erilaista vaihtoehtoa sisältävän digitaalisen malliston. Myös omat värisävyt ja -yhdistelmät on mahdollista toteuttaa.

Mac Stopa matot 200 cm (myös NEXT)

Mallisto on saanut inspiraationsa Mac Stopan kokemuksista, havainnoista ja kiehtovuudesta muotoilun eri osa-alueilla.

Hospitality & Leisure matot 200 cm (myös NEXT)

Hotelli, ravintola ja vaapaa-ajan tiloihin suunnitelu Flotex mattomallisto

Flotex Naturals matot 200 cm (myös NEXT)

Flotex Naturals tarjoaa erilaisia puujäljitelmäsävyjä ja -kuoseja.

Sottsass matot 200 cm (myös NEXT)

Flotex Sottsass -mallisto on toteutettu yhteistyössä italialaisen design-toimiston kanssa.

by José Medina Galeote matot 200 cm (myös NEXT)

Espanjalaisen taiteilijan José Medina Galeoten suunnittelema mallisto sisältää kymmenen ainutlaatuista Flotex kuosia.

Tibor matot 200 cm (myös NEXT)

Tibor mallisto sisältää mm. kuvioita Tibor Reichin 1957 julkaistusta Fotexur mallistosta.

Inspired by Van Gogh matot 200 cm (myös NEXT)

Suunnittelijamme ovat luoneet 5 lattiakuosia, jotka ovat saaneet innoituksensa Van Goghin kuuluisista maalauksista. Tämä on kunnianosoituksemme Van Goghille ja sen ovat tehneet mahdolliseksi Flotex-lattiapäällysteen ainutlaatuiset ominaisuudet.

Mallisto